16 Şubat 2016 Salı

ZONKİŞOT 27. ADIMINI ATTI...




Zorunlu çalışma? İşsizlik? Hangisini tercih ederdiniz? Eğer 3. Dünya ülkelerinden birinde yaşıyorsanız tercih bile bize bırakılmıyor, desenize!Çalış!” demişse devlet; çalışacaksın!Artık devletten iş beklemeyin!” demişse de çalışmayacaksın! Sevgili kader!

Tarihimizdeki “mükellefiyet”ten günümüz “zor”una geçirdiğimiz evrim üzerine söyleştik Metin Köse ile… Sorularımıza içtenlikle yanıt veren Köse’yi daha iyi tanıyacağız.

Zonguldak üzerine izlenimlerini paylaşan Döndü Açıkgöz; düşündürecek mi bakalım o çok düşünceli yöneticilerimizi!

Bu dergi çocuklara da hitap etmeli.” diyen okurlarımız bu sayıda çocukların da katkısını bulacak. Ada Özgür Kılıç yazdı, Paylaş Kiraz çizdi…

ZFD’nin başkanı Kerem ÖztürkPekmezin Hikâyesi”yle katıldı ZonKişot sayfalarına. Üniversite öğrencisi arkadaşımız Suna Altıntaş da bir “Kolektif Özgürlük” öyküsü anlattı. Hoş geldiler dergimize…

Nadir Özsoy ve Barış Ağca'nın fotoğraflarını; Ayhan Kiraz'ın çizgi-öyküsünü; Necdet Kutoğlu'nun resim çalışmasını izleyeceğiz.
Mevlüt Kırnapçı, Aziz Kemâl Hızıroğlu, Gülden Işık, R. Çakır Çakıroğlu, Tan Doğan, Mehmet Ercan ve Erda Har'dan şiir; Mevlüt Kırnapçı'dan masal; Alaaddin Kara'dan "Sabahattin Keser heykel sergisi"nden izlenim okuyacağız.

Biriken haberlerimize peş-peşe bakınca sosyal-sanatsal birikimi zengin bir kentte yaşadığımızı anladık bir kez daha… O etkinliklerin dörtte birine gitsek sanatseverler olarak; koltuklar boş kalmayacaktır. Binbir zahmetle bu etkinlikleri kotaran dostlara sadece izleyerek bile katkı sunabiliriz.

Ben bir öğretmenim/ Işık sürerim ekmeğime/ Sevgi sürerim/ Mesleğime boynuz takamam/ Sonra nasıl bakarım/ Çocuklarımın yüzüne... // Ben ozan milleti/ kanlı el öpmedim hiç/ yemedim bir lokma kirli ekmek/ bir damla eğri su içmedim/ ekinle yeşerdim üşüdüm/ toprakla yandım oğul...” diyen Köy Enstitülü hocamız Ali Yüce’yi anıyoruz; Müslüm Kabadayı’nın yazısı, Kürşat Coşgun’un çizimi ve Yüce şiirleriyle…

Sanatla kalın… Zor”a boyun eğmeyen “sanat”la…



2 yorum: